40 Yaşından Sonra İş Nasıl Bulunur?

5 Ocak 2023
40 Yaşından Sonra İş Nasıl Bulunur?

İnternetin varlığıyla beraber iş ilanları kapsamı da değişmiş durumda. Web sitesi kurmak, dijital pazarlama, kişisel site tasarımı gibi alanlar yaş sınırını ortadan kaldırıyor. Ancak herkes bu alanda iş bulmak zorunda olmadığından ilgi alanlarına göre 40 yaş ve üzerinin iş olanakları merak ediliyor.  

Ne İstediğinizi ve Niteliklerinizi Önceden Belirleyin

Günümüzde birçok meslek dalı bulunuyor ve herkesin iş odağı değişken bir nitelik göstermektedir. Dolayısıyla bireysel olarak mesleğinize en uygun olan işlere yönelebilirsiniz. 40 yaş ve üzeri için öncelikle hangi alanda iş deneyiminiz varsa onu ön plana çıkarmalısınız. Başta siz ne istediğinizi bilmediğinizde firmalar da yaş açısından önceliği başkalarına verebilir. 

Deneyimsiz Olanlara Kamu İş İlanları

Sıfırdan bir alanda başlamak isteyenler için kamu iş ilanları koşullarına bakmanızda fayda vardır. Kamu iş ilanlarında 27-35 yaş sınırı yaygın görülse de bazı ilanlarda daha yüksek yaş gereksinimi olabilmektedir. Kamuda taşeron firmalardan bazıları sınır olmadan işe alım yapabilmektedir. İşçi ilanları bu açıdan ideal olacaktır. Firmaların iş ilanlarını isverenden.com sitemizden takip ederek istediğiniz yere başvurabilirsiniz. 

Deneyimli Olanlarda İş İlanı

Bir alanda belirli bir deneyiminiz varsa iş ilanlarında bu alana yakın olanlara bakabilirsiniz. Örneğin özel sektörde uzun süre öğretmenlik yapanlar 40 yaşından sonra yeni bir okul arayışına girebilir. Deneyiminize göre eğitim alanında iş ilanlarına bakmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca okul yöneticiliği, etüt merkezi açma gibi alanlara odaklanmanız artı katacaktır.

Mağaza Müdürü Olmak

Satış sektöründe olanlar için bir mağazanın yöneticisi olma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. İsverenden.com gibi birçok platformda mağaza müdürü iş ilanı yer alıyor. Yaş olarak da belirli bir yaşı geçen kişilerden seçim yaptıklarını görebilirsiniz. Birçok kişi özel sektördeki deneyimlerini yöneticilikle taçlandırdığından etkili bir seçim olacaktır. 

Online Eğitim Vermek

İnternet üzerinden eğitim vermek 40 yaş üzeri için etkili bir yöntem olabilir. Hangi alanda deneyiminiz varsa bunu başkalarına öğreten içerikler oluşturabilir ve satabilirsiniz. Özel ders iş ilanları gibi alanlarda eğitim satışları yapılmaktadır. Herhangi bir alanda deneyimi olan kişiler daha ön plana çıkacağından online alanın avantajı da belirecektir.

İşverenlerin İstediklerine Bakın  

Özel sektördeki firmalar genellikle genç ve yetiştirilecek olan kişileri daha karlı görebilir. İşverenlerin güncel durumları değişken olabilmektedir. Bazı işverenler deneyim ararken bazıları yaş önceliği gösterebilir. Emekliliği yakın personelleri alarak ödenek kazanma hakkını elde etmek isteyenler de bulunmaktadır.

40 Yaş Üzeri İş İlanı Avantajları

Bir firma 40 yaş üzeri part time veya tam zamanlı iş ilanı verdiğinde bazı avantajlar bekleyecektir. Genellikle kamusal alanda belirli bir davranış kalıbını benimsemiş kişiler beklenir. Diğer insanlara karşı nasıl davranacağını bilen ve olgun kişiler iş yaşamında memnuniyet kazandıracaktır. Deneyimi öne çıkaran işletmeler için doğrudan konuya odaklanılan durumlar görülebilir. 

Danışmanlık İsteyen İş İlanı

Bazı firmalar zor durumlarda danışmanlık da alabilecekleri kişileri ister. Deneyimli personel almanın avantajı, sektördeki ayrıntılara hakim olan bir kişinin varlığıdır. Kariyer geçmişinde başarılı bir süreci olan 40 yaş üzeri başvuranlar ek artılar getirebileceklerdir.

Evde Para Kazanma Yollarını Araştırın

Pandemi ile daha popüler hale gelen evden para kazanma 40 yaş ve üzeri için etkili bir iş alanı olabilir. İş sektörünü kendiniz seçerek evden düzenli bir çalışma planı hazırlayabilirsiniz. Evden çalışma sürecinde kazanma hedeflerinizi aşamalı olarak artırmaya odaklanmalısınız. Bağlantı kurduğunuz firmaların güvenli olduğunu araştırarak evden para kazanmak keyifli bir süreç olabilir. Online işler, evinizde bireysel firma açarak e ticaret işi yapmak vs. kazanç sağlayabilecektir.

E ticaret İş İlanı 

E ticaret üzerinden yapılan işlerde deneyiminiz varsa iş ilanlarınızı bu alanda sürdürebilirsiniz. Bir ürün satışına odaklanan süreçlerde çok sayıda kadro açığı olabilmektedir. İş ilanlarındaki beklentileri dikkate alarak kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz.  

Restoran Açmak 

Yatırım imkanınız varsa 40 yaşınızdan sonra güzel bir restoran açabilirsiniz. İşi bilen bir aşçı ve ekiple birlikte keyifli zaman geçireceğiniz verimli bir sektör olabilecektir. Yemek yemeği sevenler açısından iş arayışınız yatırımcı ve yönetici olarak sürecektir. Tabi yatırım yapabileceğiniz daha birçok sektör olduğunu da unutmamalısınız.

Part Time İşleri Değerlendirin

Yarı zamanlı işlerin popülerliği giderek artıyor. Hatta tam gün çalışma süresinin giderek azaldığı da düşünülürse part time iş olanakları ideal denebilir. Gün içinde kendinize zaman ayıracağınız etkili işler bulabilirsiniz. Birkaç saat veya haftada birkaç gün tam zamanlı şekilde çalışacağınız yerler iyi bir seçenek olacaktır.

Stant Açarak Para Kazanma Yolları

Belirli satış noktalarında stant kiralayarak para kazanabilirsiniz. Pazarlar, fuar alanları, kermesler ve izin alarak diğer yerlerde satış yapabilirsiniz. Toptan firmalardan ürün alarak stant kiraladığınızda üzerine kar ekleyerek düzenli kazanç sağlamış olursunuz.

İş İlanı Sitelerine Başvuru  

İş ilanlarına düzenli başvuru yaparken özgeçmişinizin sade ve açıklayıcı olmasına önem veriniz. Geçmiş deneyimlerinizden çok kısa süreli çalışmalarınızı pek yazmamanız tavsiye edilir. Mülakatlarda sakin ve kendinizden emin olarak para kazanma sürecinizde başarılı adımlar atabilirsiniz. 

Haber Yorumları