Geleceğin En İyi 10 Mesleği

8 Ocak 2023
Geleceğin En İyi 10 Mesleği

Günümüz dünyasında teknolojinin de oldukça iyi gelişmesi ile birlikte yapılan araştırmalar da geleceğin en iyi 10 mesleği üzerine kaymaya başlamaktadır. Herkesin de bildiği gibi teknolojinin de gelişmesi ile birlikte gelecekte iyi olarak adlandırılacak meslekler de aslında teknoloji temelli olmaktadır.

Söz konusu araştırma konusuna göre bakıldığında sizler de gelecekte revaçta olan meslekler hangileridir sorusu üzerine birtakım araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımız içerisinde gelecek dünyada popüler olacak ve popülerliğini kaybetmeyecek meslek dallarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Aktüerya Uzmanları ya da Finans Yöneticileri

Çoğu kişi aktüerya uzmanlığı nedir, ne iş yapar sorularının cevabını bilmemektedir. Bu neden ile ilk olarak aktüerya uzmanlığının açıklanması gerekmektedir. Aslında aktüerya uzmanlığı finans ile alakalı olan bir meslektir. Günümüzde birçok bireyin çeşitli yatırımlar yaptığı karşımıza çıkmaktadır.

Söz konusu aktüerya uzmanları ise yapılan finansal yatırımlarda olabilecek belirli risk gruplarını değerlendiren bir meslek olarak belirtilmektedir. Gelecekte olacak ve popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek bir meslek olarak belirtilmektedir.

Üç Boyutlu ya da İki Boyutlu Oyun Geliştiricileri

Son zamanlarda oldukça popüler olan ve gelecekte de sahip olduğu popülerliğini kaybetmeyecek meslek gruplarından birisi de oyun geliştiriciliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarıda da değinildiği gibi teknolojinin gelişmesi ile birlikte yepyeni meslek dalları ortaya çıkmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi oyun geliştiricileri de belirtilen bu meslek dalları arasında ilk sıralarda sayılabilmektedir.

Aslında 3D ya da 2D oyun tasarımcıları olarak da bilinen bu meslek grubu üyeleri genel itibari ile Z kuşağı olarak adlandırılan grup içerisinde oldukça popüler olarak görülmektedir. Sizler de geleceğin mesleklerinden birisinde çalışmak istiyor ve yatırımlarınızı bu konuya göre şekillendirmek istiyorsanız işte oyun tasarımcılığı tam da size göre.

Robot Koordinasyon Uzmanları

Son zamanlarda yapay zeka ile yapılmış robotların da gündemde olduğu bilinmektedir. Söz konusu robot koordinasyon uzmanlarının da gelecekteki meslek grupları arasında adını ilk sıralara yazdıracağı belirtilmektedir. Genel itibari ile robotların onarımı ya da bakımı gibi konular üzerine çalışmalarını yürüten bu mesleğe sahip olan bireylerin, robot dünyasında oldukça önemli bir pozisyonda görev aldıkları bilinmektedir.

Grafik Tasarım Uzmanları

Özellikle sosyal medya gibi aracı uygulamaların gün geçtikçe popüler olduğu görülmektedir. Söz konusu medya araçlarının iyi bir şekilde yönetilmesinde grafik tasarım uzmanları nın da etkili bir şekilde görev aldığı karşımıza çıkmaktadır.

En bilindik şirketlerden yeni kurulmuş şirketlerin bile en başından itibaren grafik tasarım uzmanlarıyla birlikte çalışmalarını yürüttüğü görülmektedir. Bu neden ile gelecekte de oldukça revaçta olacak bu meslek grubu en popüler meslek grubu arasında da adını üst sıralara yazdıran bir dal olduğu bilinmektedir. Sizler de çeşitli üniversiteler aracılığı ile ilgili bölümden mezun olarak gelecekte de iş sahibi olacak mesleklerden birisinde çalışabilirsiniz.

Akıllı Şehir ve Ev Uzmanları

Gerek ev içerisinde kullanılan robot süpürgeler gerekse de uzaktan yönetilen evlerin son zamanlarda popüler olmaya başladığı karşımıza çıkmaktadır. Aslında akıllı ev ve şehir uzmanları nın söz konusu bu görevler içerisinde çalıştığı görülmektedir.

Özellikle evlerin uzaktan bir şekilde yönetilmesinde oldukça etkili bir görevi olduğu bilinen akıllı ev ve şehir uzmanlarının da gelecekteki dünyada oldukça revaçta olan meslek dalları arasında sıralanabileceği ön görülmektedir. Yukarıda da değinildiği gibi bu durum aslında teknolojinin de gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Epidemiyologlar

Herkesin bildiği gibi epidemiyologlar toplum içerisinde ortaya çıkabilecek salgın hastalıkların sürecini yöneten kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Toplum içinde oldukça önemli bir görevi olduğu bilinen söz konusu meslek dalı içerisinde çalışan bireylerin aynı zamanda toplumun sağlık durumunu ve koşullarını da değerlendirdiği bilinmektedir. 

Bunun yanı sıra epidemiyologlar meydana gelmiş olan çeşitli kazalar üzerine de çeşitli araştırmalar gerçekleştirmektedir. Belirtilen durumların en başında görev aldığı bilinen meslek grubundaki kişilerin aslında süreci yönettiği bilinmektedir. Genel itibariyle toplumun sahip olduğu özellikleri ve yapısını ortaya çıkartan epidemiyologların aynı zamanda toplumun sağlık durumunu da iyi bir şekilde analiz ettiği görülmektedir. Söz konusu bu analizler iel birlikte de ortaya çıkabilecek salgın hastalıklar ve bu salgın hastalıkların süreçlerinin nasıl olacağını da bilebildikleri belirtilmektedir.

Blockchain Geliştiricileri

Çoğu birey özellikle son zamanlarda Bitcoin adını duymuştur. Aslında Bitcoin’i kullanabilmek için birtakım teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Blockchain geliştiricileri temel olarak belirtilen teknoloji adı altında meslekleri sürdürmektedir.

Buradan da anlaşıldığı gibi söz konusu meslek sahibi bireyler sistem içerisinde şifreli olan işlemlerin takibini gerçekleştirmektedir. Genel itibari ile dağınık bir veri kayıt sistemi olarak da bilinen Blockchain geliştiricileri geleceğin meslekleri arasında adını yazdırmaktadır.

Çöp Mühendisleri

Adı ilk duyulduğunda değişik bir meslek grubu olarak da bilinen çöp mühendislerinin geleceğin meslekleri arasında sıralandığı karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu meslek dalı aslında dünya üzerindeki nüfusta olan oldukça fazla artış ile bağlantılı olarak ortaya çıkmaktadır.

Atıkların nasıl geliştirilip geri dönüştürüleceği üzerine birtakım çalışmaları olduğu bilinen çöp mühendislerinin, geri dönüşüm konusunda oldukça önemli bir meslek dalı olduğu görülmektedir. Özellikle kaynakların hızlı bir şekilde tüketilmesini önlemek ve gelecek nesillerin de dünya kaynaklarından yeteri kadar faydalanmasını amaçlayan çöp mühendislerinin geleceğin popüler meslekleri arasında yer alabildiği belirtilmektedir.

Üç Boyutlu Üretim Mühendisleri

Son zamanlarda adı en çok duyulan araçlardan birisi de üç boyutlu yazıcılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Oldukça farklı alanlar içerisinde kullanımı olduğu bilinen üç boyutlu yazıcıların aslında bir meslek dalı içerisinde üretildiği görülmektedir. Söz konusu bu meslek grubu ise üç boyutlu üretim mühendisleri olarak belirtilmektedir.

Genel itibariyle bilinenin aksine oldukça değişik alanlar içerisinde kullanıldığı bilinen üç boyutlu yazıcıların gelecek dünya içerisinde de tıp alanında kullanıma uygun olacağı belirtilmektedir. Söz konusu bu tıp alanı içerisinde kullanımı ise çeşitli organların üç boyutlu şekilde üretilebileceği olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyada oldukça çığır açan bir yenilik olacağı bilinen bu üretimin ise üç boyutlu üretim mühendislerinin elinden çıkacağı düşünülmektedir.

Veri Bilimcileri

Özellikle sosyal medyaların ya da online sitelerin hayatımıza dahil olması ile birlikte veri bilimcileri meslek dalının da duyulduğu karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcıların verilerini analiz ederek çeşitli çıkarımlar gerçekleştirdiği bilinen bu meslek dalının da geleceğin popüler meslekleri arasında sayıldığı belirtilmektedir.

Haber Yorumları