Meslekler Ve Maaşları 2023

11 Şubat 2023
Meslekler Ve Maaşları 2023

Her sene özellikle kamu görevlilerinin maaşlarında değişikler yaşanıyor. Peki, Türkiye’ de tercih edilebilecek memuriyet kapsamındaki meslekler ve maaşları 2023 kapsamında ne kadar? İşte meslekler ve maaşları…

Memur Maaşları

Ülkede özel sektör çalışanları çok olsa da genel anlamda çoğu vatandaş, memurluk üzerinden kariyerini planlıyor. Bu kapsamda memur maaşları hem genel anlamda daha yüksek hem de emeklilik yönünden avantajlı olarak son güncellemeler ile belirlendi. Türkiye’ de ölmeyen ve prestijli olarak görülüp yapılabilecek en güzel meslekler ve maaşları haberimizin devamında…

  • Profesör

Memurlar içerisinde en fazla maaşı alan ve en saygın meslekler arasında görülen profesörlük, hem ülkede ve dünyada hiç bitmeyecek bir meslektir. Bu anlamda profesör olmak için de çok uzun yıllar hizmet vermek gerekmektedir. Mesleğin Ocak 2023 zammı ile güncel maaşı ise aylık olarak 32.750 TL olarak belirlenmiştir.

  • Uzman Doktor

1/4 hizmet derecesi kapsamında belirlenen uzman doktorluk mesleği, altı senelik lisans eğitimi sonrası üç ila beş yıl arasında Tıpta Uzmanlık Eğitimi alarak icra edilen bir meslektir. Maaş olarak da profesörlük sonrası ikinci sırayı alarak 23.795 TL almaktadırlar.

  • Mühendis

Türkiye’ de her alanda ihtiyaç duyulan mesleklerden olan mühendislik de 2023 maaş zammı kapsamında 20.479 TL alarak hem fazlaca tercih edilen hem de yüksek maaş alan mesleklerden biridir.

  • Baş komiser

Polislerin başı olarak görev yapan ve çoğu Türk genci tarafından arzulanan bu meslek de 3/1 hizmet derecesine sahiptir. Meslek mensupları ise 2023 zammı kapsamında yaklaşık olarak 20.073 TL maaş almaları ile bilinmektedirler.

  • Müdür

Üniversite mezunu olarak şube müdürlüğü kariyer meslekler ve maaşları kapsamında sıklıkla tercih edilenlerden biridir. 2023 Ocak zamlarından itibaren bu mesleğin maaşı ise 19.930 TL olarak belirlenmiştir.

  • Araştırma Görevlisi

Yüksek lisans sonrası üniversite öğrencileri ilgili bölümlerinde boşluk var ise araştırma görevlisi olarak hizmet vermeye başlayabiliyor. Bu anlamda üniversiteye olan katkıları ile sıklıkla tercih edilen bu meslek de aylık olarak 19.367 TL maaşa sahip.

  • Avukat

Vekâlet ücretleri kapsamının dışında 2023 yılından belirlenen avukat maaşı 19.203 TL olarak belirlenmiştir. Bu anlamda Türkiye’ de sıklıkla tercih edilen ve iyi kazandıran bir meslek olarak avukatlık öne çıkmaktadır.

  • Uzman Öğretmen

1/4 hizmet derecesi kapsamında yüksek lisans yapmış olan öğretmenler uzman öğretmen olarak atanabilmektedirler. Bu doğrultuda da maaşları normal öğretmenlerden yüksek olarak 17.547 TL şeklinde belirlenmiştir.

  • Polis

8/1 hizmet derecesi ise görev yapan bir polis memurunun da 2023 zamları ile birlikte net maaşı 17.536 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücretlerin içerisinde aile ve çocuk yardımı ödenekleri de bulunmaktadır.

  • Vaiz

Cami vb. yerlerde din anlamında öğüt veren ve konuşmalar yapan kişi olarak tanımlanan vaizler de polislerden sonra en yüksek maaşı alan kişiler oluyor. Bu anlamda Ocak 2023’te belirlenen vaiz maaşı 15.979 TL’ dir.

  • Öğretmen

1/4 hizmet derecesi ile kamu kurumlarında öğretmenlik mesleğini icra edenlerin ise güncel maaşları 15.188 TL, ek ders ücreti hariç olarak belirlenmiştir.

  • Hemşire

Üniversite mezunu hemşirelerin aylık maaşları güncel rakamlar ise 15.013 TL olarak teknisyenlerin üzerindedir.

  • Teknisyen

11/1 hizmet derecesi ile lise mezunu teknisyenlerin kamu kuruluşlarındaki güncel maaşları ise lise mezunu meslekler ve maaşları kapsamında 12,640 TL olarak belirlenmiştir.

  • Memur

Derece olarak 9/1 olarak tanımlanan ve üniversite mezunu olarak göreve başlayan devlet memurluğu mesleğinin de meslekler ve maaşları 2023 zammı kapsamında 12.149 TL olarak yansıtıldı.

Haber Yorumları