Türkiye'de Ölmeyecek Meslekler

22 Şubat 2023
Türkiye'de Ölmeyecek Meslekler

Teknolojinin gelişmesi ile pek çok meslek tarih oluyor. Peki, ama Türkiye’de ölmeyecek meslekler neler? Uzun yıllar daha Türkiye’ de çokça istihdamı olacak olan meslekleri sizler için derledik.

Sağlık Sektörü 

Ülkemizde ve aslına bakılırsa dünyada asla yok olmayacak meslekler statüsünde sağlık sektörü ve bu sektör içerisindeki meslek başlıkları bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre her ne kadar sağlık sektöründe de yapay zekâ kullanımı artmış olsa da Türkiye’ de bu mesleklerin uzun yıllar sürdürüleceği de aşikâr gibi gözüküyor.

  • Doktorluk

Sağlık sektörü içerisinde yer alan doktorluk mesleği Türkiye’ de kutsal kabul ediliyor. Buna rağmen son zamanlarda fazlaca şiddet olayları ile karşı karşıya kalıyoruz. Teknoloji her ne kadar gelişmiş olsa da doktorların verdiği bilgiler ışığında işlemler kodlanıyor. Uzmanlar dünyada ve Türkiye’ de kolay kolay bitmeyecek meslekler arasında bu anlamda doktorluğu belirtmekte.

  • Hemşirelik

Doktorluğun yanında yer alan mesleklerden biri de hemşirelik olarak ifade ediliyor. Bu anlamda özellikle ilk müdahaleler ve acil müdahaleler konusunda eğitilmiş olan bu meslek insanlarının da uzun süre ülkemizde önlerinin açık olduğu görülebiliyor. Bu nedenle hemşirelik gelecekte seçilebilecek meslekler arasında yer alıyor.

  • Diş hekimliği

Yine teknolojik gelişmeler kapsamında diş hekimlerinin de yardımcı malzemeleri arttı. Fakat bu durum mesleği bitirebilecek düzeyde değil. İnsanlar mutlaka bir doktora görünme ihtiyacı duyuyor. Özellikle ülkemizde yaygın olan dişçi korkusu nedeni ile kimse bir robot ile işlem gerçekleştirmek istemiyor. Hal böyle olunca diş hekimliği mesleği ülkemizde uzun süre hizmet verecek yerler arasında gösterilmektedir.

  • Veterinerlik

Hayvan sağlığı ile ilgilenen veterinerler de doktorlar gibi ilgili konuda uzun süreli ülkemizde hizmet verecek sektörler içerisinde yer alıyor. Özellikle hayvan tedavisi daha komplike bir süreç içermekte. Bu anlamda yapılan araştırmalar ve sektör gidişatı veterinerlik mesleğinin de geleceğin en iyi meslekleri arasında olduğunu gösteriyor.

  • Eczacı

Eczacılık da ülkemizde bitmeyecek meslekler arasında yerini alıyor. İlaç sektöründe teknolojik gelişmeler çok yaygın olarak kullanılmamakla birlikte ilaca olan ihtiyaç bitmediği sürece bu mesleğin de son bulmayacağı net bir şekilde görülebilmektedir.

Mühendislik

Temel bilimlerin de içerisine alınabildiği mühendislik Türkiye’ de bitmeyen meslekler arasında yer alıyor. Bu kapsamda hala mühendis olmak önemli, değerli ve mühendislerin maaşları da oldukça iyi seviyelerde seyrediyor. Mezun olan örenciler için hem özel sektörde hem de devlet kurumlarında oldukça fazla iş imkânı bulunduğu da istatistikler ile belirlenebiliyor.

Öğretmenlik

Eğitim, teknolojiden olan gelişmeleri her zaman dâhil ederek ilerleyen bir sektör olarak ülkemizde yer alıyor. Standart olarak bakıldığında tüm meslekleri yetiştiren kişilerin öğretmen olduğu göz önüne alınırsa, eğitim sistemi bitmediği sürece öğretmenlik mesleğinin de Türkiye’ de bitmeyeceği gözüküyor.

Avukatlık

Avukatlık mesleği de Türkiye’ de geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Bu anlamda savunma yeteneği gerektiren bu mesleğe duyulan saygı da gün geçtikçe artmakta. Pek çok yeni mezun öğrenci bu alanda kendine yer edinebilmekte ve mesleğini sürdürebilmektedir.

Mimarlık

Mühendislik gibi, yapılanma bitmediği sürece bitmeyecek olan mesleklerden biri de mimarlık olarak karşımıza çıkıyor. Veriler incelendiğinde çok fazla mimarlık öğrencisinin mezun olduğu net bir şekilde görülüyor. Bu kapsamda ölmeyen meslekler arasında mimarlık da bulunuyor.

Kuyumculuk

Eskiden beridir süregelen bir meslek olan kuyumculuk Türkiye’ de hala çok değerli bir meslek olarak biliniyor ve devam ettiriliyor. Bu anlamda geleneksel olarak uzun zamandır var olan ve var olmaya devam edecek Türkiye’ de ölmeyecek meslekler arasında gösterilmekte. 

Haber Yorumları