Ekibinizde Kişisel Gelişimi Teşvik Etmenin 6 Yolu

12 Ocak 2023
Ekibinizde Kişisel Gelişimi Teşvik Etmenin 6 Yolu

Doğru bir kişisel gelişim süreci hayatın her alanında oldukça etkili olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle iş alanlarında kişisel gelişimin desteklenmesi verimliliği ve pozitifliği her zaman artırması ile bilinmektedir. Bu nedenle tüm çalışanlarınızı motive edebilmek adına bu gelişim sürecini desteklemeniz oldukça önemlidir.

Gelişim süreçlerinin desteklenmesi aynı zamanda kişinin çalıştığı yere bağlılığını da büyük oranda güçlendirmektedir. Böylece duygusal bir bağın da ortaya çıkması sağlanabilmektedir. Buna bağlı olarak çalışan kişiler yaptıkları işe karşı heyecan hissetmekte ve bu işe karşı mutluluk hissetmektedir. Bu bağı yaratabilmek adına doğru bir lider olarak dikkat etmeniz gereken bazı noktalardan söz edilebilir.

1) Yapılan İyi İşleri Her Zaman Takdir Edin

Bir ofiste çalışan bağlılığı seviyesinin yüksek olması doğrudan verilen destek ile ilişkili olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlılığın yükseltilebilmesi adına çalışanları desteklemek büyük önem taşımaktadır. Böylece karşınızdaki kişiye değerli olduğunuz hissettirebilir, yaptığı işe saygı duyduğunuzu gösterebilirsiniz.

Eğer çalışma ortamında bunu sağlamak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey takdir edilmesi gereken davranışları takdir etmektir. Böylece iyi davranışları pekiştirerek yapılanların hiçbir zaman göz ardı edilmediğini gösterebilirsiniz. Bu durum çalışanlarınız ile aranızdaki iletişimi güçlendirecek ve onları her zaman desteklediğinizi gösterecektir. Takdir etmek her zaman çalışan personelin motivasyonunu artırmakta, yaptığı iş konusunda kendini geliştirme heyecanı ortaya çıkarmaktadır.

2) Çalışanlar için Zorluklarını Anlatabilecekleri Bir Ortam Yaratın

Bir çalışma ortamında ofis motivasyonu sağlamak için yapabileceklerinizden bir diğeri ise herkes için sağlıklı bir ortam yaratmaktır. Herkesin fikrini özgür bir şekilde ifade edebileceği bir ortam çalışmak için en sağlıklı ortamlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna bağlı olarak çalışanlarınızın tıpkı iyi durumlarda olduğu gibi sıkıntı yaşadıklarında da konuşabilecekleri bir ortam yaratmaktan çekinmeyin.

Böylece çalışma hayatlarında zorluk yaşamaları halinde çalışanlarınızın sizinle çekinmeden içlerinde bulundukları süreci anlatabilirler. Bu durum aynı zamanda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulabilmesi açısından da oldukça etkilidir. Çalışanlarınızın sizinle konuşmasına her daim izin vermeli, zor zamanlarda da yanlarında olduğunuzu mutlaka hissettirmelisiniz.

3) Kişisel Gelişimi Önemsediğinizi Gösterin

Bulunduğunuz ofiste kişisel gelişim konusunun oldukça önemli olduğunu öncelikle siz bilmelisiniz. Ardından çalışanlarınız ile bu konu hakkında bir konuşma yapabilir, bu süreci içten bir şekilde desteklediğinizi belirtebilirsiniz. Bunun yanı sıra bu sürecin onları nasıl etkileyeceğine dair düşüncelerinizi paylaşabilir, kariyerlerinde bir adım atmaları için onları yüreklendirebilirsiniz.

Böylece gelişim çalışma ortamınızda bir konu haline gelerek çalışanlarınız tarafından benimsenecektir. Heyecan duyulan, mutlu ve açık bir iletişim sağlanabilecek bir ortamda herkes kendini geliştirmek için heyecan duyacaktır. Bu süreçte size düşen onları her zaman desteklemek ve yapıcı bir tutum sergilemektir.

4) Çalışanlarınızın Yeteneklerini Keşfedin

Bir ofiste pek çok kişi çalışıyor olabilir. Doğru ve etkili ofis motivasyonu sağlamak için ise çabalamanız önemlidir. Bu süreçte unutmamanız gereken şey çalışanlarınızın her birinin farklı bir konuda daha yetenekli olduğudur. Eğer etkili bir motivasyon sağlamak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şeylerden biri çalışanlarınızın bu yeteneklerinin farkında olmak.

Böylece onları yeteneklerine göre destekleyebilir, kendilerine uygun olan işleri yapmalarını sağlayabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda çalışanlarınızın daha verimli bir şekilde çalışması konusunda da oldukça yardımcı olacaktır. Kendi yeteneklerine uygun işler yapana çalışanların stres seviyesi büyük oranda azalmakta, böylece yaptıkları işten mutluluk duymaları sağlanmaktadır.

5) Kişisel Yeteneklere Uygun Stratejiler Belirleyin

Eğer ofiste motivasyonu yüksek tutmak istiyorsanız çalışanlarınızı iyi tanımanız önem taşımaktadır. Sevdikleri ve sevmedikleri şeyleri öğrenerek onların yeteneklerini ve potansiyellerini bilmeniz gerekmektedir. Böylece hem siz hem de onlar için uygun olacak çalışma stratejileri belirleyip daha doğru ve emin adımlar atabilmeniz de mümkün olacaktır.

Bir çalışana kendi yeteneklerine uygun bir iş vermek her zaman verimliliği artıran etmenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece çalışanlarınız bir zorluk ile karşılaşmadan kendilerine verilen tüm görevleri en sağlıklı ve başarılı şekilde yerine getirebilir. Bu durum hem çalışanlarınız hem de işiniz için oldukça pozitif sonuçları beraberinde getirecektir.

6) İş Dağılımında Dengeyi Önemseyin

Bir çalışma alanında denge her zaman en önemli unsurlardan biridir. İş dağılımında denge sağlamak oldukça önemli bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece çalışanlarınızın yalnızca birkaçına gereğinden fazla yük vermek yerine iş dağılımının etkili bir şekilde olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken işleri her zaman yakından takip etmek ve çalışanlarınızı mümkün olduğunda desteklemektir.

Doğru bir iş dağılımı yapmak istiyorsanız çalışanlarınıza eşit bir şekilde iş dağıtmalısınız. Herhangi birine daha fazla iş yükü vermeniz o çalışanın stres yaşamasına sebebiyet verebilmektedir. Bu durumda ise verimsiz bir iş sürecinin yaşanmasına neden olacaktır. Eğer verdiğiniz işlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasını istiyorsanız iş dağılımına dikkat etmelisiniz. Etkili bir iş dağılımı ile daha verimli sonuçlar ve daha parlak bir gelecek elde etmeniz mümkün hale gelir.

Haber Yorumları