Masör ve Masöz Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

19 Mart 2024
Masör ve Masöz Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Masör ve masöz nedir? Kişilere masaj hizmeti veren profesyonellerdir. Ancak genellikle cinsiyet temelli bir ayrım bulunur:

Masöz: Bir kadın masaj terapistine masöz denir. Masaj yapan kadınlar genellikle masöz olarak adlandırılır. Masözler, müşterilerine çeşitli masaj teknikleri uygularlar, stresi azaltmak, kas gerginliğini hafifletmek, kasları rahatlatmak ve genel olarak vücut sağlığını iyileştirmek için çalışırlar. Masaj salonlarında, sağlık merkezlerinde veya spa'larda çalışabilirler.

Masör: Bir erkek masaj terapistine ise masör denir. Erkekler genellikle masöz olarak değil, masör olarak adlandırılırlar. Masörler de aynı şekilde müşterilerine masaj hizmeti sunarlar ve çeşitli masaj teknikleri kullanarak müşterilerin fiziksel ve zihinsel rahatlama sağlamak için çalışırlar.

Masöz ve masörler genellikle profesyonel eğitim almış ve sertifikalandırılmış kişilerdir ve masaj uygulamaları sırasında müşterilerinin rahatlığı ve güvenliği için gerekli önlemleri alırlar. Masaj, vücuttaki kasları gevşetmek, dolaşımı artırmak ve stresi azaltmak gibi faydalar sağlayabilir.

Masör Ve Masöz Nasıl Olunur?

Masör ve masözler iş ilanı verilirken aranan en önemli unsur bu işin eğitimini almış olmaktır. Bu mesleğe sahip olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak eğitimini almış olması gerekir. 

Türkiye'nin birçok yerinde bu mesleğin icra edilmesi için kurslar ve eğitimler sunulmaktadır. 4 ve 6 haftalık eğitimler ile kurs sonunda verilen sertifikalarla bu iş için uygun hale gelmektedir.

Verilen eğitim içerisinde birden fazla masaj tekniği farklı yağlar ve farklı özel taşlar kullanılmaktadır. Bütün bu unsurların biliniyor olması ve gerekli unsurlara dikkat ediliyor olması gerekir. 

Masör Ve Masöz İçin Aranan Özellikler 

Masör ve masöz iş ilanları içerisinde bulunan ve işe alınacak kişilerde bulunması gereken birçok özellik bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi işe alınacak olan kişinin alanında uzman olması ve gerekli eğitimleri almış olması başta gelmektedir. Eğitimden sonra kişinin hijyenik bir yapıya sahip olması gerekir.

Son zamanlarda yaygın bir şekilde tercih edilen medikal masaj elemanı iş alanında çalışacak olan kişilerin müşterilerin sağlık durumları için en uygun olan masajı tercih etmesi gerekir. Sağlığın arttırılması ve rahatsızlığın giderilmesi adına sunulan bu hizmet sırasında, masöz veya masörün dikkatli bir şekilde işini yapıyor olması gerekir.

Bu iş için müşteri ile iletişim büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle iletişimi kuvvetli olan kişiler bu iş için tercih edilir. Bu gibi iş başvurularının yer almakta olduğu isverenden.com web sitesi aracılığı ile siz de iş hayatınız için ilk adımı atabilir ve iş sahibi olabilirsiniz. 

Masör Ve Masöz Ne İş Yapar?

Masör ve masöz iş ilanları içerisinde genellikle görev tanımları yer almaktadır. Ancak bu iş için aday olan kişilerin bilmesi gereken unsur olan görev tanımında çalıştığı yere göre ve aldıkları eğitime göre görev tanımlarında değişiklik gösterdiği bilinmelidir.

Sporcu masörlüğü eğitimin almış olan kişiler eklemlerde oluşacak olan ağrıları dindirmek için hizmet sunmaktadır. 

Genellikle baş, boyun ve omuz masajı uygulaması hizmeti sunmaktadırlar. Bu hizmeti sunacak olan kişiler her geçen gün yenilenen masaj teknikleri ve bunun yanı sıra değişen hizmet türlerini takip ediyor olması gerekir. 

Masör ve Masöz İş İlanları

Masör ve masöz iş ilanları masaj salonlarında çalıştırılmak üzere eğitilmiş olan kişiler tarafından verilen hizmetlerin ilanıdır. 

Verilen hizmet içerisinde spor masajı aromaterapi masajı ve sıcak taşlar aracılığı ile uygulanan taş masajları da bulunmaktadır. Bunun gibi çok farklı ve çok fazla sayıda masaj tekniği ile terapi ve rahatlamak için verilmekte olan bir hizmettir.

Günümüzde spa merkezleri ve masaj salonlarında yaygın bir şekilde kullanılmakta olan bu iş, alanında uzman ve eğitimini almış kişiler tarafından uygulanan bir hizmettir. 

Masaj uygulayan terapist kadın ise masöz, uygulamayı yapan kişi erkek ise masör adı verilir. Masör ilanları verildiğinde dikkat edilmesi gereken unsur erkekler için açılmış olan bir ilan olduğudur. 

Bütün bu unsurlara dikkat ederek tercih edilecek olan ve güvenilir bir başvuru için işverenden.com adresi tercih edilmesi birçok kişi tarafından tavsiye edilmektedir.

Masör ve masöz iş ilanları için aşağıdaki linki tıkla;

https://www.isverenden.com/549/masor-masoz-is-ilanlari

Haber Yorumları