Günümüzde En Çok Aranan 10 İş İlanı

4 Ocak 2023
Günümüzde En Çok Aranan 10 İş İlanı

Günümüzde iş ilanı sektörlerine bakıldığında hizmet alanında çok fazla talep olduğu dikkat çekmektedir.  İşletmelerin devamını sağlayan önemli birçok iş dalından bahsedilebilir. İhtiyaç ve beklentilere göre deneyim miktarı ve personel nitelikleri de değişecektir. Özel sektör beklentileri şehirlere göre de şekillendiğinden kapsamlı bir başvuru değerlendirmesi olabilir.

En Çok Personel Arayan 10 İş İlanı

Tüketimin ağırlıklı olduğu dönemde temel personel ihtiyaçları da bu yönde sürmektedir. İşletmeler için en çok personel arayışı imalat ve sanayi sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Sizde iş arayışınız varsa bu alanlarda ihtiyaçlara odaklanabilirsiniz. 

1-) Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi 

Yaklaşık ilan sayılarına bakıldığında özel güvenlik görevlisi dikkat çekmektedir.  Silahsız özel güvenlik görevlisi için 400 civarında iş ilanı bulunuyor. Site güvenlikleri, bazı kurumsal firmalar, silahsız özel güvenliklere devamlı ihtiyaç duyuyor.  Belirli bir süre eğitim alan özel güvenlikler göreve başlayarak birçok sosyal olanaktan da yararlanmaktadır.

2-) Genel Beden İşçisi

Kamu kurumları ve özel sektördeki kurumlar beden işçilerine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle fiziksel işlerin ağırlıklı olduğu alanlarda genel beden işçisi alanında 500 civarında iş ilanı görülmektedir. Beden işçisi ne demek diyorsanız iş görevlerine bakarak fikir edinebilirsiniz. Kürekleme, kaldırma, taşıma, kazıma gibi işleri düzenli olarak yapan kişiler için yapılan tanımdır.

  • Fiziksel bir engel olmaması
  • Belirtilen yaş aralığında olmak
  • Kurumun istediği belgeleri yerine getirmiş olmak temel iş başvuru koşulları arasındadır. Başvuru şartları kuruma göre daha farklı da olabilir.

3-) Temizlik Görevlisi

Yaygın şekilde ihtiyaç duyulan hizmet sektörü alanı da temizlik görevlisi kategorisidir. Kurumların temiz kalması her yerde duyulan bir ihtiyaç olduğu için bu alanda deneyimli personel önemlidir. Temizlik iş ilanları 490 civarında seyrediyor ve iş başvuru kanalları kamuyu da kapsıyor. İŞKUR gibi kurumlar kamuda önemli bir ihtiyacı karşılamakta…

Temizlik görevlilerinin yapacağı işlerin kategorisi yüksek kat olmasına göre değişebilir. Yüksek kat temizliği ayrıca bir eğitim gerektirmektedir. Genel temizlik ve profesyonel temizlik konularında kurumsal ihtiyaçlar şekillenecektir. Temizlik firmalarında ihtiyaca göre temizlik eğitimlerinin verildiği bilinmektedir.

4-) Dikiş Makinesi Elemanı & Makineci

Bin civarı iş ilanı olan makineci eleman alımları işletmelerin önemli ihtiyaçları arasındadır. Tekstil fabrikaları gibi düzenli müşterileri olan yerler üretimi kesintisiz şekilde sürdürmektedir. Tekstil alanında iş ilanlarında dikiş tecrübesi aranmakta ve deneyime göre konumlandırma yapılmaktadır.

  • Part time makineci iş ilanları
  • Model makineci iş ilanları
  • Kot dikiş makinesi personeli 
  • Kalıp çıkaran makineci iş ilanları 
  • Ayakçı iş ilanları gibi aramalar yaparak başvuruda bulunabilirsiniz. İsverenden.com sitede birçok alanda başvuru yapılabilir.

5-) Satış Danışmanı 

Devamlı aktif durumdaki sektör ve pozisyonlardan biri satış danışmanıdır. Satış danışmanı nedir sorusuna yanıt vermeden önce 600 civarında iş ilan kapasitesi olduğunu belirtmek gerekiyor. Mağazacılıkta sıkça ihtiyaç olan satış danışmanı, birçok sektörde bel kemiği durumundadır.

  • Satış danışmanları sorumlu oldukları alandaki düzeni ve ürün tamlığını kontrol eder.
  • Mağaza yöneticileriyle iş birliği içerisinde satışları daha çok nasıl artıracakları yönünde çalışmalar yapar.
  • Bilgi alışverişi ve eğitimler konusunda kurumun verdiği kursları alarak devamlı ilerlemeyi hedeflemelidir.
  • Mağaza kapasitesi ve müşteri durumuna göre yeni ürün ihtiyaçlarını takip eder.
  • Aylık satışlara odaklanarak hedeflerini tamamlamayı amaçlamalıdır. Satılmayan ürünlerin de satılabilmesi için yeni taktikler geliştirir.
  • Satış danışmanı iş ilanları için yabancı dil önemli bir etken olabilir. Turistlerin olduğu yerlerde anlaşabilmek ve ürünü satabilmek için farklı dilleri kullanabilirsiniz.

6-) Ön Muhasebeci

Ön muhasebe alanında yaklaşık 500 civarında düzenli iş ilanı bulabilirsiniz. Firmaların muhasebe ile bağlantılarını kontrol edecek ön muhasebecilere ihtiyaçları vardır. Parasal işlemlerin takibi, kasa tutulması, personel sigorta girişleri gibi alanlarda görev almaktadır. Sigorta prim ödemeleri, işten ayrılma gibi süreçlerde de ön muhasebe personeli işlem yapar. Bazen insan kaynakları alanında da ön muhasebe işleri birbirini tamamlayabilir.

Ön muhasebe alanında mesleki eğitim gerekmektedir. Ticaret liselerini bitirenler sıkça tercih edilir.  Deneyimi olan ön muhasebeciler de eğitim şartı olmadan işe alınabilmektedir. Referans ile güvenilir bir ön muhasebeci olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Ön muhasebe idari açıdan önemli bir bölüm olduğundan parasal konularda güvenli bir personele ihtiyaç olmaktadır.

7-) Gazaltı Mıg Mag Kaynakçısı

Gazaltı kaynakçısı 400 civarında ortalama açık kadrosu olan görevlerden biridir.  Mıg Mag kaynakçısı olarak da bilinen bu işte belirli zaman diliminde kaynak işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir.

  • Gazaltı kaynağı ön hazırlığı 
  • Kaynak ve sonrası işlemleri eksiksiz şekilde tamamlama
  • Kaynak düzeneği bakımı gazaltı kaynakçısı  görevleri arasındadır.

 8-) Konfeksiyon İşçisi

Konfeksiyon alanında ayrıntı gerektiren birçok işlem vardır. Konfeksiyon işçisi satışa hazırlanan ürünlerin tüm temizlikleri ve son haline gelene kadar durumundan sorumludur. Hazır giyim alanında tekstil ürünlerinin piyasaya sunulduğu sektörde işçi alımı sayısı 300 civarındadır.

Üretim ve satış yapan firmanın özelliklerine göre konfeksiyon işçisinin görev tanımı değişebilmektedir. İş başvurusu yaparken firma beklentilerini açıklayan yazılara önem vermeli ve doğru başvurular yapmalısınız. Örneğin dikiş ardından ipliklerin temizlenmesi, binlerce üründe bunun yapılması ayrıca bir iş gereksinimi demektir. 

9-) Aşçı İş İlanları 

İşletmelerin aşçı ihtiyaçları genel bir beklenti olarak sıkça görülmektedir. Düzenli olarak internette ve gazetede bulabileceğiniz aşçı iş ilanları 350 civarında ortalamaya sahiptir. Bir restoranda profesyonel aşçı olabileceğiniz gibi daha ufak çaplı aşçı da olabilirsiniz.  

İşletmeler yemek üzerine açılacaksa aşçı belgesi isteyecektir. Küçük orta ölçekli işletmelerde yemek yapacak kişi arayanlar ise eğitim şartı aramayabilir.  Temizlik ve yemek çeşitlerini doğru şekilde çıkarabilmek önemli görevlerdendir.

Aşçı iş ilanları na başvuru yapmadan önce kendi yemek yapma kapasitenize göre iş yeri seçmeniz önerilir. Her iş yeri her aşçıyı almayacağından deneyim ve eğitime göre başvurular yapabilirsiniz. 

10-) Servis Elemanı & Garson İş İlanları

Toplam 250 civarında olan garson iş ilanları en çok ihtiyaç duyulan meslekleri kapsamaktadır. Garsonluk yapacaklar bunu nerede yapacaklarsa beklenen koşullar da değişmektedir. Otel garsonluğu, ufak çaplı restoran garsonluğu gibi çeşitlere göre başvurularınızı yapabilirsiniz.

  • Garsonlar yemek öncesi ve ardından yapılacak düzenlemelerden sorumludur.
  • Çalıştığı yerin servise hazır hale gelmesinden sorumludur.
  • Masaların sipariş ve hesap ödeme süreçlerinden sorumludur.
  • Yiyecek içecek menülerini vererek doğru tercihler konusunda yardımcı olur.
  • Garsonlar ve servis elemanları aynı tanımlanmakta, bazen yardım edilen durumlar kapsamında komi gibi görevler olabilmektedir.

En Çok Talep Gören Part Time İş İlanları

En çok talep gören part time iş ilanları arasında satış danışmanlığı ve garsonluk yer almaktadır. Kasiyer, depo elemanı gibi alanlarda da sıkça ilanları görebilirsiniz.  İş ilanı sitelerinde part time ilanları kendi bulunduğunuz şehir ve ilçelere göre ayarlayabilirsiniz. İstanbul’da part time olanakları epey çoktur. Güvenlik görevlisi alanında da sıkça ilan bulabilirsiniz. 

Part Time Özel Güvenlik Görevlisi

İstanbul konut açısından en kalabalık şehir olduğu için yüksek katlı sitelere de sıkça rastlanmaktadır. Site yönetimi özel güvenlik görevlilerine ihtiyaç duyarak genel huzuru sağlamaya çalışır. Part time güvenlik görevlilerine de sıkça ihtiyaç duyulmaktadır. İstanbul gibi büyük şehirlerde bu ilanları takip edebilir, silahsız part time kadroda yer alabilirsiniz.

Haber Yorumları