Diş hekimi nedir? Ne iş yapar? Nasıl olunur?

23 Mart 2024
Diş hekimi nedir? Ne iş yapar? Nasıl olunur?

Diş hekimi nedir? Dişlerin, diş etlerinin, çenelerin ve ağız boşluğunun sağlığı ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir tıp doktorudur. Diş hekimleri, çürüklerin, diş eti hastalıklarının, diş kayıplarının ve diğer ağız boşluğu problemlerinin tedavisi için gereken tedavileri gerçekleştirirler. Ayrıca dişlerin temizlenmesi, dolgu ve kaplama gibi estetik işlemler de yapabilirler. Diş hekimleri, diş sağlığı ve bakımı konusunda hastalarını eğiterek ve ağız sağlığına yönelik önlemler alarak hastalıkların önlenmesine yardımcı olurlar.

Diş hekimi nasıl olunur?

Diş hekimi olmak için öncelikle üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinden birinde lisans eğitimi almak gerekiyor. Diş hekimliği fakültesine girmek için ise (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi sınavlardan yeterli puanı almak gerekiyor.

Diş hekimliği eğitimi, genellikle beş yıl sürüyor. Eğitim süresince, diş anatomisi, diş hastalıkları, diş tedavisi, diş protezleri ve implantlar gibi konularda teorik ve pratik eğitim alınıyor. Ayrıca, kliniklerde hastalar üzerinde uygulamalı eğitimler de veriliyor.

Diş hekimliği lisans eğitimi tamamlandıktan sonra mesleki yeterlilik kazanmak için Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "diş hekimliği stajı"na katılmak gerekiyor. Bu staj süresi genellikle bir yıl sürüyor ve öğrenciler, tecrübeli diş hekimleriyle birlikte çalışarak mesleki becerilerini geliştiriyorlar.

Diş hekimi olmak isteyenlerin, iyi iletişim becerilerine, el becerilerine, titizliğe ve sabırlı olmaya sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, meslekteki yenilikleri takip etmeye  ve sürekli eğitim almaya da önem vermek gerekiyor.

Diş hekimi nerde çalışır?

Diş hekimleri genellikle özel kliniklerde veya diş hekimliği merkezlerinde çalışırlar. Ayrıca, bazı diş hekimleri, hastanelerde, üniversitelerde veya diş hekimliği okullarında da görev alabilirler. Bazı diş hekimleri,  seyahat ederek, farklı bölgelerdeki kliniklerde veya sağlık kuruluşlarında da çalışabilirler.

Diş hekimi ne kazanır? Ne Kadar Maaş Alır?

Diş hekimi maaşı, çalışılan şehir, ilçe ve işyerine göre değişebilir. Türkiye'de yeni mezun bir diş hekimi için ortalama brüt maaş 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli bir diş hekiminin brüt maaşı ise 60.000 TL'ye kadar çıkabilir. Ancak bu rakamlar, çalışılan işyerinin büyüklüğü, diş hekiminin uzmanlık alanı ve çalışma saatleri gibi faktörlere göre değişebilir.

Diş hekimleri ne iş yapar?

Diş hekimleri ne iş yapar? Diş ve diş eti sağlığı ile ilgilenen sağlık profesyonelleridir. Diş hekimleri, diş çürükleri, diş eti hastalıkları, ağız kokusu, diş beyazlatma, diş çekimi, diş teli, diş protezleri ve diğer ağız sağlığı sorunları gibi birçok sorunu tedavi edebilirler. Diş hekimleri ayrıca, düzenli diş temizliği, diş çürüklerini önleme, ağız hijyeni ve diş fırcalama teknikleri hakkında da önerilerde bulunabilirler.

Diş Hekimi İş İlanları

Diş hekimi iş ilanları sitesi ve uygulaması isverenden.com ile aradığınız işi veya elemanı kısa bir zamanda bulabilirsiniz. İnternet sitemiz ve uygulamamızda ücretsiz işilanı vererek aradığınız diş hekimini kolaylıkla bulabilirsiniz. Aynı zamanda diş hekimlerimizde sitemiz ve uygulamamız sayesinde üye olmadan diş hekimi iş ilanlarına ulaşım sağlayarak iş bulabilirler.

Diş hekimi iş ilanlarını görüntülemek için üye olmanıza gerek yoktur. İsverenden.com iş bulma sitemizde tüm iş ilanları açık olarak yayınlanır. Ve size uygun diş hekimi  iş ilanını bulduktan sonra ilan içerisindeki (Telefon ile ara) veya (Whatsapp) butonlarını tıklayarak ilan sahibi ile iletişime gecerek iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Diş hekimi iş ilanları için aşağıdaki linki tıkla;

https://www.isverenden.com/151/dis-hekimi-is-ilanlari

Haber Yorumları